ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Τι σημαίνει το Οχι; Ο Δελαστίκ αποκαλύπτει...

Απ' την μέρα που ανακοινώθηκε το Δημοψήφισμα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ λειτουργεί ως μαχητική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Με ελαφρά υπερβολή θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει αναλάβει εργολαβία την προπαγάνδα στήριξης του ψευδεπίγραφού και μνημονιακού ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, πρωτοστατούν στην συκοφάντηση της τίμιας και κρυστάλλινης στάσης του ΚΚΕ για την απόρριψη τόσο της πρότασης της τρόικας όσο και της κύβερνησης. To μοναδικό γνήσιο ΟΧΙ στα μνημόνια και την ΕΕ.

Ανάμεσα στα πολλά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπαθούν να δώσουν στο ΟΧΙ τους, ένα δικό τους νοήμα κατά πως τους βολεύει.

Τι θα γίνει όμως με το ΟΧΙ; Τι σημαίνει; Θα μπορούσα να παραθέσω δεκάδες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκάθαρα αποδεικνύουν πως και το ΟΧΙ και το ΝΑΙ οδηγούν σε τρίτο μνημόνιο, είναι ψήφοι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δε θα το κάνω όμως. Θα παραθέσω την ερμηνεία που δίνει στο ΟΧΙ ο Γιώργος Δελαστίκ, στέλεχος του ΝΑΡ και διευθυντής του ΠΡΙΝ:

"Αν το "όχι" επικρατήσει στο μεθαυριανό δημοψήφισμα, τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα; Τίποτα δραματικό, είναι η απάντηση. Ο πρωθυπουργός, έχοντας πάρει το "όχι" που ζήτησε απο τον ελληνικό λαό, θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί με τους Γερμανούς μια νέα συμφωνία. Μια συμφωνία που θα είναι σε κάποια σημεία λιγότερο κακή από την αποκρουστική τελευταία πρόταση των δανειστών. Τίπορα περισσότερο."

Η γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οδηγεί τον κόσμο στη στρούγκα της κυβέρνησης, παραμυθιάζοντάς τον ότι μπορεί να δώσει το δικό του νοήμα στο ΟΧΙ. Αυτό όμως θα το ερμηνεύσει η κυβέρνηση όπως θέλει και αυτό παραδέχεται και ο Δελάστικ.

ΥΓ.Ακόμα και ο Ρούσης γράφει σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών: "μια επικράτηση του "οχι" σε αντίθεση απ' ότι υποστηρίζει η πλειονότητα των αριστερών δυνάμεων, με εξαίρεση το ΚΚΕ, από μόνη της μάλλον σε μια γενική εθελοδουλεία θα οδηγήσει παρά σε μια λαική αντεπίθεση και προοδευτική πορεία, μια και στόχος της κυβέρνησης είναι να υιοθετήσει και να εφαρμόσει το αντιλαϊκό τρίτο μνημόνιο το οποίο η ίδια προτείνει".

από το kokkiniepithesi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου